BÖLCSŐDEI ÉLELMEZÉS
 

Bölcsődénk saját főzőkonyhával rendelkezik, mellyel napi négyszeri étkezést biztosít (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna). Az étlap összeállítását, a megfelelő tápanyagszükségletet, mennyiségi és minőségi étkeztetést, a higiéniai, törvényi előírások betartását a dietetikus és az élelmezés vezető felügyeli. Bölcsődénk nagy hangsúlyt fektet a gyermekek tudatos és egészséges életmódra nevelésére, melynek egyik fő alapeleme az egészséges ételek felkínálása a kisgyermekek számára, mindezt minél változatosabb módon tálalva, elkészítve.

Főtt ételeink között változatos formában kínálunk:
  • főzelékeket
  • mártásokat
  • csőben sült, illetve rakott ételeket
  • natúr, illetve párolt húsokat (sertés, csirke, pulyka), halakat, májat
  • köretek: burgonya, rizs, bulgur, saláta, köles
 
Intézményünkben napi rendszerességgel kínálunk fel gyümölcsöket (tízóraira és ebéd után) és zöldségeket (tízóraira és reggeli mellé). A reggelire és uzsonnára felkínált fehér, illetve rozskenyér mellé fehérjében gazdag vajkrémeket, szalámikat, májkrémet, olajos halat, sajtokat kínálunk. Uzsonnára rendszeresen készítünk házi készítésű joghurtokat, túrókrémeket, gyümölcsalapú köleskásákat is.
Folyadékok közül napi rendszerességgel kínálunk fel teát, friss vizet, továbbá hetente többször tejet, illetve tej alapú készítményeket (karamell, tejeskávé, kakaó, gyümölcsturmix) a kisgyermekek számára.


RECEPTEK
 


 


Ingyenes honlapkészítő

Ez a weboldal a www.oldalunk.hu honlapkészítővel készült. | Adatvédelmi tájékoztató